top of page
Informaatiota takkasydämestä

Tarinoita Takkasydämestä

TS Takkasydän ja joulu-ukko

Britit, - nuo veijarit pikku saarellaan, veijarit joissa on puolet kirjanpitäjää ja puolet Mr. Beaniä, uskovat että joulu-ukko tulee savupiipusta. Perusteluja moiseen uskomukseen en ole kuullut. Ja kun takan viereen on jouluaattona ripustettu sukkia kuivumaan, niin ne täyttyvät lahjoista. Sinänsä näppärää ja toimi jo ennen woltteja ja boltteja.


Mikäli savupiiput briteissä ovat samaa kokoluokkaa kuin Suomessa, ei sikäläistä joulu-ukkoa voi ainakaan pukiksi kutsua. Notkeutta vaatii piipun kautta kuljeskelu. Valkoparta, vanha ukki... Älä unta nää: kun piippu on nuohottu kahteen suuntaa, ei valkoisesta parrasta ole kuin muisto.


Aivan esteettömäksi ei tuotakaan kulkuväylää ole saatu. Ensin pitää nyssäköiden kanssa kivuta katolle. Ja sitten on hormissa vielä vetopeltejä ja kääntöpeltejä, jotka pitää ohitella niinkuin Macgaiveri konsanaan.Tai sitten, kun loppusuora jo häämöttää, on vastassa takkasydän. Sehän ei laske läpi kipinääkään. Eikä joulu-ukkoa, vaikka sekin olisi ennen keikkaansa ollut punanuttuinen.

Mutta lämmön ja joulun tunnelman se tuo. Laitetaan vaan tuli valurautaiseen TS Takkasydämeen ja nautitaan, - ei sieltä takasta mitään muuta tule kuin lämpöä, turvallisuutta ja tunnelmaa.

Comments


bottom of page