top of page
polttopuu kuva

Usein kysytyt kysymykset

TS Takkasydäntietoa 🔥

Avotakat ovat kaikki erilaisia. Sovella annetut ohjeet omaan asennusympäristöösi. 

Oheiset ohjeet ja vihjeet on annettu vain TS takkasydämelle. Takkasydämen mukana  toimitamme käsittely- ja asennusohjeet. 
TS Takkasydän on kiertoilmaperiaatteella toimiva takkasydän. Sitä ei tiivistetä avotakkaan, voit unohtaa villat ja foliot. Kiertoilmatoimisen takkasydämen asennusohjeita ei saa sekoittaa vanhojen, perinteisten takkasydämien asennusohjeisiin.


Isännöinti A P Pesonen on AA-luottoluokituksen saanut isännöintiliike. Takkasydämet ovat lähellä sydäntämme. 

Toimimme Kuusamossa, mutta toimitukset sujuvat joustavasti ja nopeasti koko Suomeen. Asennuspalvelua meillä ei ole, - ei edes etäasennusta. Toimitukset Kuusamosta ympäri Suomea toimivat sujuvasti,  kun sadan kilon sydänlähetys autoon pakataan, niin kyllä se vaan kivasti kulkee perille asti.

Kysymys: Mikä on TS takkasydän?

Vastaus:

TS takkasydän on avotakan sisään asennettava valurautainen tulisija, joka lämmittää ilmaa ympärillään ja samalla koko huoneiston. Se asennetaan avotakan suuaukkoon ja se tekee vanhasta avotakastasi nykyaikaisen kiertoilmatakan. Takkasydäntä ympäröi kiinteä ilmankiertokehys, kooltaan 680x480mm. Lämmitettävä ilma otetaan kauluksen alaosasta ja lämmennyt ilma poistuu yläosasta. Ilma on puhdasta, koska se ei ole tekemisissä paloilman ja palokaasujen kanssa. 

TS Takkasydän lämmittää

 • välittömästi kiertoilmaperiaatteella

 • 90 kg valurauta sitoo lämpöä pidempään lämmönjakeluun

 • suuren lasiluukun säteilylämmön kautta

 • edullinen hinta esilämmittää mielen tunnelmallisiin takkahetkiin

 

Avotakan tehokkuus yli kymmenkertaistuu, turvallisuus paranee ja onhan uudistettu takka ilo silmillekin.

Takkasydän voidaan asentaa joko vanhaan avotakkaan tai avotakka voidaan tehdä takkasydämen ympärille nykyaikaisista palamattomista materiaaleista. Nk. varaavaan takkaan takkasydäntä ei yleensä voi asentaa. 

                 

TS Takkasydäntä ei muurata avotakkaan kiinni eikä avotakan kuoten ja takkasydämen väliä tiivistetä tai täytetä Ei pyöritellä sen ympärille foliota eikä sen asentaminen muitakaan temppuja tarvitse.

Avotakan suuaukon pitää olla vähintään sen levyinen (680mm), että takkasydän siihen mahtuu ja korkeudeltaan niin korkea (520mm), että takkasydän mahtuu takan sisälle ja sen ilmakiertokehys takkasi suuaukkoon.. 

TS Takkasydän on ilmakiertoinen takkasydän ja siinä on ilmankiertoa varten kiinteä kehys.  Myös kehys on mahduttava takan suuaukkoon, se ei saa jäädä takan kuoren etupuolelle.

Takkasydän käyttää palamisprosessissa tuhkaluukun alta ottamaa happea rajoitetusti joten pienhiukkaspäästöt pysyvät kurissa eikä vedon tunnetta synny. Hormiin pääsevän ilman määrä on hallinnassa myös silloin kun takkasydämessä ei ole tulta. Se tarkoittaa jatkuvaa säästöä sähkö- tai öljylaskussa. TS Takkasydän soveltuu kaikkiin avotakkoihin, joihin se fyysisesti mittojensa puolesta mahtuu, tai kun avotakan tila on tehty takkasydämelle sopivaksi. Takkasydän asennetaan suoraan takan tasaiselle pohjalle.

Kysymys: Miten takkasydän asennetaan?

Vastaus:        

Yksinkertaisimmillaan kun asennustilaa  on riittävästi.

Vaihtoehto 1:   

Nostetaan TS Takkasydän vanhaan avotakkaan. 

Helppo juttu, jos tilaa on riittävästi.  

Tämä asennus tekee avotakastasi turvallisen, lämmittävän ja hyvän näköisen mutta ei täysin ehkäise takkasydämellä tai muulla tavoin tuotetun lämmön karkaamista.  Eli lämmöntuotto entiseen verraten lisääntyy, mutta huonetilan lämpöä pääse karkaamaan ulos niinkuin se on tehnyt avotakassasi ennenkin.. 

   

Vaihtoehto 2 (suosituin vaihtoehto):

Asennetaan takkasydämen ja hormin väliin taivuteltava välihormiputki (T600 lämmönkesto, halkaisija 180mm), tiivistetään se kivivillalla hormiin ja nostetaan takkasydän hormiputken alle ja kiinnitetään se pannalla ja kitillä. Asennuksesta on tieto täällä.

Tällä asennuksella saadaan estettyä lämmön karkaaminen huonetilasta. Osa takkasydämen tuomasta lämmöstä säteilee sen suuren luukun kautta, osa tulee nopeasti takkasydämen päältä (tai lämminilmaventtiilistä, jos sellainen takan kuoreen on asennettu). Osa lämmöstä varastoituu takkasydämen 90 kg:n painoon ja osa sitoutuu takan kuoreen.

              

Vaihtoehto 3:

Asennetaan 50mm palovillalevy takkaan takkasydämen yläpuolelle  (kiinnitetään se kuoren läpi asetetuilla terästangoilla) ja tehdään levyyn läpivienti välihormiputkelle ja kiinnitetään välihormiputki takkasydämeen pannalla ja kitillä kuten edellä

TS Takkasydämen ympärille tulee jäädä ilmatilaa. Ylimääräinen näkyvä tila takkasydämen päältä ja sivuilta on helposti peitettävissä vaikka laatoilla, jotka kiinnitetään laastilla tai kitillä. 

            

Kysymys: Mitkä ovat vaatimukset hormiputkelle?

Vastaus:  

Hormiputken pitää olla paloviranomaisten määräykset ja CE-normit täyttävä lämpötilaluokituksen T600  hormiputki, eli sen pitää olla 600 astetta lämpöä kestävä. Se voi olla kova putki, jolloin siihen usein tarvitaan kulmakappaleita, tai taivutettava.  Taivutettava putki on 2-seinäminen RST -putki. Taivutukset on hyvä tehdä valmiiksi ennen asentamista kiinnittämällä  putki väliaikaisesti takkasydämeen ja taivuttamalla siihen sopiva muoto. Takkasydämen hormin kaulukseen laitetaan kittiä ja kiristetään kiinnikkeellä. Taivutettavan hormiputken yläpäätä voi muokata hormiin paremmin sopivaksi jo ennen asennusta.

Hormiputken leikkauspäät voivat olla teräviä, käytä käsineitä.

Olemme koonneet asennuspaketin, johon kuuluu  yleisimmin asennuksessa tarvittavat tuotteet eli taivutettava saksalainen Jeremias hormiputki, halkaisijaltaan 180mm (takuu 25 vuotta), putken kiinnike ABA ja Biomag-eristevilla. Asennuksessa tarvittavan kitin olemme matkalla jäätymisvaaran johdosta paketista poistaneet. Sopiva kitti on esim Penosil 1500 Sealant tai muun kuuman kestävä kitti.  Paketin hinta on 100€ sis alv, rahti 10 euroa.  Myös hormiputkea on varastossamme.

                 

Kysymys: Pysyykö takkaluukun lasi puhtaana?

Vastaus:        

Luukun lasit nokeutuvat aina jonkin verran niin takoissa kuin kiukaissakin.  

TS takkasydämessä on liekinohjain, joka auttaa lasin puhtaana pysymisessä. Poltettavien puiden laatu, kosteusprosentti ja puunpolttotekniikka (veto, sytytys), vaikuttaa myös lasin puhtaana pysymiseen.  Niin kutsuttu kitupoltto nokeaa lasia pahiten. Kun annat puiden palaa kunnon tulella on takkasydämesi hyötysuhdekin parhaimmillaan. Kuiva koivuklapi ja reilu paloilman saanti nokeaa lasia vähiten. Siis polta kuivaa puuta, anna riittävästi ilmaa, pidä tuli takkasydämen perällä.

Takkasydämen lasi puhdistuu helposti  kostealla, tuhkassa käytetyllä talouspaperilla ja pyörittävillä puhdistusliikkeillä.

Lasin puhdistuksen näet tästä. Lasin puhdistus on rutiinitoimenpide, joka kannattaa suorittaa aina ennen tulen sytyttämistä. Näin nautit parhasiten sekä takan tunnelmasta että säteilylämmöstä.                  

TS Takkasydämen suuri, yksiosainen lasi on helpompi puhdistaa kuin kaksiosaisten lasiluukkujen pienet lasit ympäröivine metallikehikkoineen. Myöskin luukun tiiveys on yksilasisessa parempi. Takkasydämen puhdistuksesta on tarinaa täällä.

Kysymys:   Voiko takkasydämen kätisyyden vaihtaa?

Vastaus:  

Kätisyyden vaihtaminen ei ole mahdollista.

Kysymys: Miksi TS takkasydän on niin edullinen?

Vastaus:        

Meillä ei ole liiketila- eikä varastointikustannuksia ja meillä on myynnissä vain yksi, hyväksi todettu hyvä takkasydänmalli.  Emme myöskään käytä markkinoinnissa tukkuliikkeitä välikäsinä.

Rahti on neuvoteltu edulliseksi. Lyhytkin välirahti yli sadan kilon tuotteelle maksaisi 80-140 euroa. Meillä rahti maksaa vain 79 euroa, tai 89 euroa, jos hormiputkikin lähetetään. Sadan kilon kuljettelu ei ole helppoa, mutta kuljetuksemme tuo takkasydämesi asennuspaikalle asti. 

Järkevä kuljetusketju tuo säästöä.

Mainonnassa luotamme, että hyvä tuote luo tunnettavuutta.

Olemme isännöintipalvelu, jolle on kertynyt tietoa ja kokemusta markkinoinnista, logistiikasta ja avotakkojen hyötysuhteen parantamisesta ja haluamme jakaa sitä toisillekin.

Kysymys: Avotakkani suuaukko näyttää pieneltä takkasydämelle, onko mitään tehtävissä?

Vastaus:        

Jos takan suuaukko on kapeampi kuin tila takan sisällä on takan suuaukkoa on yleensä helppo suurentaa esimerkiksi piikkausvasaralla.

Korkeutta voidaan kasvattaa poistamalla pohjalta tiilikerros, tulitiilejä ei tarvita. TS takkasydämen korkeus on 520mm mutta sitä matalempaankin avotakkaan on niitä asennettu. Ota yhteyttä, kerromme lisää.

                 

Takkasydämen ympärille pitää jäädä tilaa, -myös hormiputken asennuksessa sitä vaaditaan. Hormiputken asennusta helpottaa, jos on takan kuoreen tehty aukko lämminilmaventtiilille. Hormiputken alapään kiinnitystä voidaan tehdä myös takkasydämen sisältä, kun lämmönvarauslevyt on otettu pois.

Kysymys: Miksi internetissä on niin monia erilaisia takkasydämien asennusohjeita ja -videoita

Vastaus:        

Aikaisemmin takkasydämet olivat kiinteästi muurattavia ja pellistä tehtyjä ja paloivatkin nopeasti puhki.  

Kannattaa tarkistaa, koska ohjeet on kirjoitettu.

Ilmakiertoista takkasydäntä ei koskaan tiivistetä avotakkaan vaan sen ympärille ilmatilaa pitää jäädä ilmatilaa.                        

Kysymys:    Tuleeko vanhasta avotakastani sitten nk. varaava takka, jos asennan siihen sydämen?

Vastaus:

No ei tule. TS Takkasydän on valurautaa ja varaa se lämpöäkin ja lämmittää nopeasti avotakan kuortakin. TS Takkasydän painaa 90 kiloa kun varaavat takat sisältävät massaa kymmenkertaisen määrän.

Takkasydän on nopeampi lämmittäjä kuin varaava takka ja huomattavasti kevyempi, ja erittäin paljon kevyempi kukkarollesi kuin uusi varaava takka. Se tekee avotakastasi tehokkaan lämmön lähteen.

Kysymys: Mikä on TS Takkasydämen kestävyys?

Vastaus:    

Meillä on ollut "koekäytössä" takkasydän vuodesta 2013, eli kymmenen vuotta.. Käyttöpäiviä on vuodessa noin 230 Kuusamossa kun ollaan. Mäntyklapeja poltellaan noin 7 pinokuutiota vuodessa. Eli TS Takkasydämessämme on nyt poltettu yli 70 pinokuutiota.

Minkäänlaisia kulumisen oireita tai edes käytön jälkiä ei takkasydämessä näy. Valurauta kestää.

Kysymys: Miten nuohouksessa ja puhdistuksessa menetellään?

Vastaus:        

Vapaa-ajan asuntojen nuohousväli on kolme vuotta, toki useamminkin saa nuohoojan kutsua, jos takkaa on paljon käytetty. TS Takkasydämen yläosassa on joko valurauta- tai vermikuliittilevy. Siirrä levyä sivulle (valurautalevy) tai sisäänpäin (vermikuliittilevy) niin se irtoaa.  Putsaa levy ja laita paikoilleen pidikekynnysten taakse päinvastaisessa järjestyksessä. Täällä on video kuinka homma hoituu.

Tuhkaimuri on oiva laite puhdistuksessa

Kysymys: Onko TS takkasydän turvallinen?

Vastaus:        

Takkasydämen lasi ja etuosa ovat tietenkin kuumat mutta luukun kädensija ei tule polttavan kuumaksi.

Jos takkaan on asennettu lämminilmaventtiili, se myös lämpenee. Kun takkasydämessä on tuli, avaa luukku varovasti. Palaminen takkasydämessä on tehokasta ja tuhka hienojakoista. Hienojakoinen tuhka voi syttyä päivänkin kuluttua, joten se on säilytettävä metalliastiassa. Päivittäisessä käytössä takkasydämen tuhkaluukku on tyhjennettävä noin kerran viikossa. Tuhka on suljettuna takkasydämessä eikä se ole avotakan pohjalla vapaasti hengitettävissä ja hengitysilmaan sekoittumassa.

Huonetilaan on tietenkin asennettava palohälytin, myös häkävaroitin on suositeltava.

Tulisijoja koskevia ohjeita on noudatettava myös takkasydämen kanssa. Peltejä ei saa laittaa kiinni, jos takkasydämessä on vähänkin tulta.

Kysymys:   Mikä sen välihormiputken tehtävä on?

Vastaus:

Välihormiputki ohjaa savun ja savukaasun hormiin. Kun välihormiputki tiivistetään hormiin, ei hormin ja välihormiputken välistä pääse lämmin ilma karkaamaan. Taivuteltava Jeremias-väliputki helpottaa takkasydämen asennusta, koska harvoin hormi ja takkasydän sattuvat suoraan allekkain.

 

Kysymys:     Milloin tarvitaan lämminilmaventtiili?

Vastaus:      

TS Takkasydämen teho on 9,8kW mutta paras hyöty saadaan, kun takan muuriin asennnetaan lämminilmaventtiili.

 Myymämme lämminilmaventtiili on riittävän suuri (17x37cm), jotta sen aukon kautta hormiputken tiivistäminen on                     helpompaa. Venttiili on myöskin suljettavissa, jolloin takan kuoreen saadaan varastoitua lämpöä. Takan kuoreen venttiilille tehty aukko on myös hyvä apu kun asennetaan tiivistettä hormin ja välihormiputken väliin.

Kysymys:  Onko teillä asennuspalvelua?

 

Vastaus:

Ei ole.  Avotakat ovat erilaisia ja asennus sen mukaista.  Asennushan tapahtuu avotakkaan, joka on jo käyttöön hyväksyttynuohouksilla.  Takkasydän vaan tehostaa avotakkaa. Joskus asennus on helppo, joskus pitää tehdä enemmän muutostöitä.  Mittanauha kertoo millainen hommeli on kyseessä. Maalaisjärjen käyttö riittää. Yleisimmin asiakkaamme asentavat takkasydämensä itse. Naapuri- ja sukulaisapu on suotava. Kaikkien kannattaa kuitenkin lukea sekä näillä sivuilla kerrotut jutut että asennusohjeet. Asennustyön osuudesta voi tehdä kotitalousvähennyksen, jos remonttiyritys on ennakonpidätysrekisterissä.

Kysymys: Miten takkasydän muka säästää avotakkaan verrattuna?

Vastaus:        

Takkasydämen hyötysuhde on lähes kymmenkertainen ja päästöt pelkkään avotakkaan verrattuna huomattavasti pienemmät. Arinan ansiosta puut palavat tarkasti ja riittävän korkealla palamislämmöllä. Arina on perinteinen ja valurautainen, eikä mikään reikälevy.

Puun polttamisesta ja puun energiamääristä on tutkittua tietoa on esimerkiksi Motivan tai halkoliiterin sivuilla. Takkasydän estää myös muilla lämmönlähteillä tuotetun ilman pääsemistä hormiin silloinkin kun takkasydämessä ei ole tulta. Takkasydämen paloilma otetaan tuhkaluukun säädettävistä reiístä ja kun ne suljetaan, ei hormiin pääse lämmintä ilmaa.

Yleensä hormissa on pelti, jonka pitäisi estää tuon lämmön karkaaminen. Pellissä on kuitenkin oltava lakisääteinen 3%:n häkäreikä, monesti häkäreikä on huomattavasti suurempi.

Kysymys: Onko teillä muita takkasydänvaihtoehtoja tai vain luukkuja avotakkaan?

Vastaus:        

Takkasydänvaihtoehtoja on markkinoilla useita mutta me olemme keskittyneet hyvään: TS Takkasydän on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen.

Kaksiluukkuista takkasydäntä emme suosittele, - luukun raamit kaventavat näkyvyyttä ja takan tuomaa tunnelmaa ja lasien puhtaana pitämisessä on kaksinkertainen työ. Kaksisivuisessa kulmatakassa on myös lasin puhtaanapito-ongelma, koska liekin ohjailu on vaikeampaa.  Pelkkä kehys tai takkaluukku avotakan edessä ei avotakan tehokkuutta lisää ja on hyödytön ja kallis ratkaisu. Varaosina meillä on takkaluukun laseja (48€ plus rahti) ja vermikuliittilevyä (28€ plus rahti) sekä valurautaista liekinohjauslevyä (56€ plus rahti). Nyt saa t meiltä myös metallisen, suljettavan lämminilmaventtiilin, kooltaan 17x370 (48€ plus rahti)

Kysymys: Mites, kun vanha avotakkani ei vedä, -tupsauttelee savut sisälle?

Vastaus:        

TS takkasydän tuo ratkaisun tähänkin ongelmaan. Paloilma otetaan takkasydämeen kontrolloidusti tuhkaluukun säädettävistä aukoista. Ja koska TS Takkasydämessä on arina, tulee paloilma altapäin tuhkaluukun säädettävistä aukoista.

Kysymys: Kuinka pitkä klapi TS takkasydämeen menee?

Vastaus:        

Klapin maksimipituus on jopa 52cm ja puut takkasydämeen laitetaan poikittain. Halkoholistitkin tykkäävät, kun ei tarvitse ihan pienien tikkujen kanssa puuhastella. Tai pätkiä lyhyiksi valmiita klapeja.

Kysymys: Sopiiko takkasydän vuokrakäytössä oleviin kohteisiin?

Vastaus:        

Todella hyvin sopiikin. Se on turvallinen, ei lentäviä kipinöitä, eikä hiili-ja nokikasaa huoneen parhaalla paikalla, josta se leviäisi koko huonetilaan.  Siivoajatkin tykkää, allergikoista puhumattakaan. Ympäristö on helppo pitää puhtaana. Kaikilla tulen käyttö ei ole hallinnassa, joten palo- ja häkävaroittimet ovat suotavia.

Kysymys: Sopiiko takkasydän mökkiin, jossa ei ole muuta lämmitystä?

Vastaus:        

Oikein hyvin sopiikin. Takkasydän tuottaa lämpöä nopeasti ja kosteus huoneesta alkaa laskea myös heti kun tuli on sytytetty. Huoneeseen nopeasti tulviva lämpö on kuivaa eikä puun poltto takkasydämessä vaadi korvausilmaa kuin pienen murto-osan siitä mitä avotakassa polttaminen vaatii. Vedon tunnetta ja ilman kalseutta ei esiinny.

Kysymys: Miten on ilman puhtauden laita?

Vastaus:        

Hormin kautta ulos menevä pienhiukkaspäästö on täydellisen palamisen ansiosta pientä ja TS Takkasydän täyttää tulisijoille tammikuussa 2022 asetetut Ecodesign direktiivin vaatimukset.

Vaikka paloilman saanti on säädeltävissä, ei nk kitupolttoa pienennetyllä paloilman saannilla suositella juuri kasvavan pienhiukkaspäästön takia. Kitupoltolla myös takkasydämen lasi nokeutuu nopeasti. Annetaan siis puiden palaa energiatehokkaasti. Takkasydämen lasin puhdistuksesta on video.

Kun avotakka on puhdistettu ennenkuin takkasydän asennetaan, ei huoneilmaa lämmitettäessä ilman mukana leviä epäpuhtauksia. Välihormiputken ansiosta hormissa olevat epäpuhtaudet  (noki) eivät ole  kiertävän huoneilman kanssa yhteydessä.

Kysymys: Mihin kannattaa kiiinnittää huomio takkasydäntä ostettaessa?

Vastaus:        

 • Sopiiko takkasydän avotakkaasi, tai saadaanko se siihen sopimaan. Onko myyjä antanut mitat oikein.

 • Onko takkasydän hyväksytty Euroopan markkinoille eli onko se CE hyväksytty ja Ecodesign määräykset täyttävä.

 • Mikä on suurin pilkkeen pituus?

 • Onko takkasydämessä  tuhkaluukku, irrotettava arina ja kääntöpelti?

 • Onko takkasydämen luukku tiivistetty?

 • Onko arina "oikea"  ja valurautaa vai pelkkä reikälevy?

 • Onko takkasydämen luukku 1- vai 2-osainen?

 • Ovatko takkasydämen sisällä olevat liekinohjaus- ja lämmönvarauslevyt irrotettavissa?

 • Onko ilmankiertokehys mukana vai joudutko ostamaan sen/ne erikseen?

 • Onko markkinointi hyvän tavan ja lain mukaista vai annetaanko jatkuvasti virheellistä kuvaa hinnan alennuksesta, onko sama -25% jatkunut jo vuosia? Näkyykö ilmoituksessa alin hinta, jolla on tuotetta myyty?

 • Onko myyjällä ihan oikeasti tavaraa toimittaa? 

 • Voitko saada samalta myyjältä neuvot ja muut  asennuksessa tarvittavat osat?

Kysymys: Minulla on kulmatakka ja sen kulmassa on tanko. Onko se joku tukitanko?

Vastaus:        

Yleensä tanko on irtonainen ja liikkuu jopa paikoillaan. Se voidaan varovaisesti ottaa pois ja takan kulman yläosa laitetaan tukeutumaan takkasydämen valurautaiseen, kiinteään kehykseen. Kehyksen korkeus on 480mm

Kysymys: Mikä on paras aika asentaa takkasydän?

Vastaus:        

Takkasydämen asentaminen on ei-niin-kevyttä sisätyötä. Takkasydän on heti valmis käyttöön.

Ensimmäisillä käyttökerroilla voi muodostua täysin vaaratonta hajua.  

Teräksen ja kuljetuskustannusten hinnat jatkavat nousuaan. Se tulee myös näkymään TS Takkasydämen hinnassa ja saatavuudessa. Sähkön ja öljyn hinnan nousujen johdosta kotimaisen puun käyttäminen lämmityksessä ja avotakan valjastaminen hyötykäyttöön on kuitenkin entistäkin järkevämpää

Kysymys: Miten takan ulkonäköä voi samalla uudistaa?

Vastaus:        

Takkasydämen ja takan muurin välin voi peittää vaikka laatoilla.  Laatat voi napata kitillä kiinni niin että sydämen ja kuoren väli peittyy. Suoraan takkasydämen kehykseen kiinni ei laattaa kannata laittaa. Sentinkin väli on hyvä, jos takkasydäntä joutuu liikuttamaan jälkeeeenpäin. Takkasydämen korkeus on 520mm ja kehyksen 480mm, joten senkin välin voi peittää vaikka laatalla tai metallilevyllä. 

                   

Avotakan kuoren voi pinnoittaa antiikkilastilla, - joko sileäksi tai röpelöiseksi. Tikkurilan sävytettävä Muuri - maali on myös hyvä vaihtoehto.

Kysymys: On tässä jahkailtukin, - mitä nyt pitäisi tehdä?

Vastaus:        

Ottaa mittanauha ja mitata takkasi suuaukon korkeus, leveys ja syvyys ja verrata niitä TS Takkasydämen

mittoihin 68 x 52 x 40cm.  Jos mittanauhasi näytti liian pieniä lukemia, pitää tutkailla miten takan suuaukkoa saisi sivuilta tai alhaalta suurennettua.

Ja sitten vaan tilaamaan. Soita vaikka, niin voidaan yhdessä kartoittaa tilanne. Tai täytä yhteystietosi,  ja esitä kysymyksesi, niin me vastaamme.

Kysymys: Mikä on TS takkasydämen toimitusaika?

Vastaus:     

Koska takkasydämen rahti maksetaan tilattaessa, on takkasydän maksettava etukäteen.

Toimitukset koko Suomeen hoitaa yleisimmin Postin pakettipalvelut. Rahtimaksu on 89 euroa. Yksityisasiakkaalle toimituksesta Posti vaatii 20 euroa ylimääräistä.  Jos mahdollista, kannattaa toimitusosoitteena käyttää esim. toiminimeä, kiinteistöyhtiötä, avoin yhtiöätä tms, jos sellainen on toimitusosoitteessa.

Rahdin kuljettaja voi toimittaa takkasydämen osoitteeseen vaikka et ole itse paikalla. 

Jos sinulla on toimitusosoitteessa yritys, esim. toiminimi, ilmoita se tilauksessa, niin toimitus on nopeampi.

Jos tilaukseen kuuluu hormiputki, kiinnike ja palovilla, toimitetaan putki matkahuollon kautta lähimpään MH toimipaikkaan alennetulla 10 euron rahtimaksulla. Tilattaessa kannattaa mainita se matkahuollon toimipiste, josta putken (n. 1kg)  noudat.

Tilauksen voi tehdä puhelimitse, sähköpostilla tai verkkokaupan kautta, jolloin myös osoitetiedot tulee oikein.

Kysymys: Kuinka pitkä takuu TS Takkasydämellä on?

Vastaus:      

TS Takkasydämen normaali takuu on 3 vuotta.

                 

Kysymys: Jäikö kysymyksiä? Kahta samanlaista avotakkaa ei ole. Neuvomme mielellämme

Kerro meille, jos joku sydänasioissa (takkasydän) mietityttää. Emme ole pelkkä nettikauppa vaan haluamme tietää avotakastasi. Voit myös ottaa avotakastasi kuvan,niin katsellaan  siihen sopivaa ratkaisua yhdessä. Meillä on kokemusta. Olemme toimittaneet takkasydämiä eri puolille Suomea vuodesta 2013 lähtien.

Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, mutta ne kolme;  leveys, korkeus ja syvyys ovat tarpeen.

Ja kerro naapurillesi, kun olet vain tyytyväinen TS Takkasydämeesi. Ja lähetä meille palautetta Googlen kautta

Kysymys:  Voiko takkasydämessa paistaa makkaraa?

Vastaus:      

 

Tietenkin voi takkasydämessä makkaraa paistaa. Tai vaikka takkasydänperunat; - perunaa tökkelehditään haarukalla, kiepastaan folioon ja laitetaan takkasydämeen. Tunnin päästä syömään!

bottom of page