top of page
Informaatiota takkasydämestä

Tarinoita Takkasydämestä

Halkoholistin mietteitä


Olen Ari. Halkoholisti


Puolustuksekseni pitää korjata, että harvoin tulee metrin pituista halkoa tehtyä. Ei edes juhlapyhinä. Klapeja ne on. Pilkkeet on silmäkulmassa ja kalikat ja klabbit missäpäin Suomea lienevätkään.


Louvren rakoliiteri


Metrin prototyyppi onkin kuulemma Pariisissa, Louvren museossa. Koivua mahtaa alla. Tai jotain ulkomaan puuta. Liekkö edes suoraan sahattu?

Ja toivottavasti on siellä kunnollinen rakoliiteri, jotta on se kuivana säilynyt..

Ettei ala homehtua. Melko varma olen, ettei ole siellä hyvä olla kaikenmaailman ihmisten pällisteltävänä. Minun halkopinoillani ei käy muita kuin joskus naapuri, jonka kanssa voi kateuksia vaihtaa. Tosin hänelläkin on TS Takkasydän.

Halon tekijät jonottavat museoon hakemaan oikeaa mittaa.

Niin, klapi-pinojahan ne ovat. Olenko siis klapinisti? He ovat nisteistä parhaita kuitenkin.Oireet


Oirehtiminen alkaa jo jouluna, kuusta hakiessa. Siis joulukuusta. Voisikohan jo heti joulun jälkeen aloittaa…? Jos potkisi lumia pois puun tyveltä ja sitten… Mutt jos malttaisi vielä maaliskuulle.…

Ja siitä se tauti pahenee kevään myötä ja on huipussaan kesän alkaessa. Siitä eteenpäin enää vain oireiden korjausliikkeitä ja silmien lepuuttamista lopputuloksessa. Suorat, omatekemät halkopinot ovat oiva lääke karsastukseen sun muihin silmäsairauksiin.
Jo helpottaa


TS Takkasydän on siitä oivallinen, että siihen mahtuu melkein koko halko. Peräti 53 cm pitkä klapi siihen menee. Ja mikä parasta, myös kaikki sitä lyhyemmät. Oliskin sydämen seisauttavaa, jos liiteri ois täynnä klapeja, jotka eivät tulisijaan mahtuis.

Aika monet muut, kilpailijoiden väkertämät takkasydämet kun hyväksyvät sisäänsä vain

30-35 cm pitkän klapin. Viivottimen pituisen. Semmoisen nysän.

Olis siinä melkoinen homma lyhennellessä.

Pistääkö kahtia, kummastako päästä lyhentää, vai molemmista?

Siinä ei kyllä nyt naapureita kaivattais neuvojaan jakamaan.


Mutta kyllä tämän halkoholismin kanssa tulee toimeen. Eikä seuraamukset pahoja ole; sähköä säästyy ja lämpöä riittää.

Eikä ole potilas aina pirtissä pyörimässä. Ja pinolta sen löytää.

Rauhallinen on klapintekijän sielu. Pinoaan tietenkin vahtii pystykorvan lailla, mutta ei lähde valloittamaan naapurin energiavarastoja. Pitäkyyt toiset öljypumppunsa ja pistorasiansa. Meillä luodaan energiat ihan ite. Aina on tehty niin.Comments


bottom of page