top of page
Informaatiota takkasydämestä

Tarinoita Takkasydämestä

Kynttilä vakan päällä

Kaikkea tutkitaan, perinteitä hutkitaan.


Ja hyvähän se on. Perinteillä ei elä muut kuin muutama antiikkikauppias ja Palsanmäet, mutta tutkijoita on kokonainen armeija. Tai divisioona ainakin. Milloin minkäkin asian kimpussa. Ei ikuna minkään asian puolella, vaan aina vastaan.

Ja tulosta syntyy.

Ei tutkija pidä kynttiläänsä vakan alla.


Miten klapit vakkaan on aseteltava? Niinkuin muikut Michelin ravintolan annoksessa? Vai huolettomasti vihellellen niin sun näin. Heiniä ei päälle kuitenkaan suotane.

Ja sitten tulta perään? Ei tod. ! Vakka sytytetään päällimmästä puuta tulella kevyesti koskettaen.Puukopassa on sisään kannettu myös hiukkaspäästöt. Ei suurhiukkaspäästöt pirttiin mahtuisikaan, mutta pienhiukkaspäästöjä kyllä iso läjä.

Ja nehän pakenee tulta. Iso tuli korventaa ne hetkessä mutta pieni tunnelma ja taidetuli saa ne leviämään luontoon. Josta tutkijat ne poimivat kalliine nenineen. Heti kun tupakkitauoltaan kerkiävät.


Yhtä köyttä vetävä Euroopan yhteisö istui pienhiukkasjoukon äärellä lähes elinkautisen. Ja jälkeä syntyy, kun iso joukko istuu. Nyt tuli ekodesign. Design nyt on muotia muuten vain, ja eko lienee muistutus yhteisön suuresta ekosta. Tuskin voisi ekodesign nimitys lähemmäksi osua, kun on kyse muiden muassa vakkojen luonnonmyönteisyydestä.

Comentarios


bottom of page